Inox schouwvoering pelletkachels

De installatie van de inox schouwvoering en pelletkachel

Een ventilator regelt bij een pelletkachel de rookafvoer in combinatie met een ‘schoorsteen’ die volgens de regels van de kunst is gebouwd en geïnstalleerd. Beschikt u niet over een rookafvoersysteem voor uw pelletkachel dan laat u deze best plaatsen door een specialist. Dan bent u ervan verzekerd dat de buizen op een correcte en veilige manier zijn geïnstalleerd.

Marco Service gebruikt dubbelwandige inox buizen, verloopstukken en ellebogen die compleet op elkaar zijn afgestemd voor een volledige dichting. Dubbelwandige kachelpijp van inox is veruit het veiligste systeem als schouw voor een pelletkachel en wij gebruiken ze vooral daar waar risico is op condensatievorming of een koudebrug (buisdoorvoer van koud naar warm). Een een goede luchtafvoer is van essentieel belang voor een optimaal rendement. Alle materialen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Plaatsbepaling pelletkachel

Vooraleer we de inox schoorsteen installeren, bepaalt u eerst (afhankelijk van de opties in uw woning en het kachelmodel) de plaats van de pelletkachel, zodat het toestel bij levering ongeveer op die plek gezet kan worden. Voor de plaatsbepaling houdt u rekening met de aanwezigheid van een stopcontact en eventueel met de locatie waar de bestaande schouw zich bevindt. Dit laatste is geen kwestie van moeten. Kies gerust een volledig andere plaats. Door gebruik van inox buizen en ellebogen kunnen we de rookafvoer ook via de buitenmuur of het plafond leiden.

Wij verstrekken u graag meer informatie, bel of mail ons gerust voor een afspraak en een gratis offerte.

inox dubbelwandig geïsoleerde schouw

Bent u op zoek naar een pelletkachel? Kom dan zeker eens naar onze showroom te Essen! Wij bieden een groot assortiment aan pellet-, hout-, kolen,- of combikachels. Alle informatie op www.kachelservice.be.

Marco Service - Schouwvoering pelletkachels
Marco Service - Schouwvoering pelletkachels
Marco Service - Schouwvoering pelletkachels
Marco Service - Schouwvoering pelletkachels
Marco Service - Schouwvoering pelletkachels