Reinigen van schoorstenen

Wanneer uw schoorsteen laten vegen?

Het is nodig de schoorsteen jaarlijks te laten reinigen door een professionele schoorsteenveger van zowel openhaard, houtkachels, pelletkachels, olie- of mazout toestellen. Gasgestookte toestellen laat u best reinigen éénmaal om de twee jaar. Laat uw schoorsteen reinigen wanneer u in een bestaande woning trekt en u niet op de hoogte bent van het schoorsteenonderhoud of stookgedrag van de vorige bewoners.

Waarom moet de schoorsteen gereinigd worden?

Schouw vegen op jaarlijkse basis is essentieel voor de verzekering maar bovenal met het oog op uw gezondheid. Indien de schoorsteen onvoldoende vaak wordt gereinigd bestaat er een gevaar op schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging. De oorzaak van schoorsteenbrand komt veelal voort uit een opeenhoping van creosoot (vuil en roetdelen) dat ontbrandt en blijft branden. Creosoot ontstaat uit de rook van vocht en hout. Dit kan door stoken van nat hout, ongeschikt hout of houtverbranding bij een lage temperatuur. Schoorsteenbranden bereiken zéér hoge temperaturen en zijn soms zeer moeilijk te doven. De oorzaak van CO-vergiftiging (kleur-, geur- en smaakloos) is te vaak een verstopte schoorsteen, waarbij de gassen niet naar buiten afgevoerd kunnen worden en derhalve terugstromen in de woning.

Bent u van plan een hout- of pelletkachel aan te kopen? Laat ook dan eerst uw schoorsteen reinigen en controleren. Als verdeler van twee hoogwaardige Italiaanse kachelmerken biedt Marco Service u overigens een totaal kachelservicepakket aan.

Hoe gaan we te werk?

Uw schoorsteen vegen we van binnen uit of in sommige omstandigheden vanop het dak, mits de technische- en weersomstandigheden dit toelaten. We werken met een geen-vuil-garantie en trachten afspraken te plannen binnen 7 werkdagen, aangepast aan uw agenda. Bij een reinigingsbeurt worden eventuele vogelnesten, dode bladeren en al wat nog meer (ongemerkt) in uw schoorsteen is beland, verwijderd. Na iedere onderhoudsbeurt ontvangt u een attest voor uw brandverzekering.

Aarzel niet om ons te contacteren met vragen over het reinigen van uw schoorsteen.

Reinigen van schoorstenen
Marco Service - Reinigen van schoorstenen
Marco Service - Reinigen van schoorstenen
Marco Service - Reinigen van schoorstenen
Marco Service - Reinigen van schoorstenen
Marco Service - Reinigen van schoorstenen
Moeilijk bereikbare schouw? Dan met hoogwerker.
Reinigen schoorstenen van appartementsgebouw
Schoorsteenvegen, nestverwijdering appartementen
Verwijderen vogelnesten appartementsgebouw