Kunststof flexibele schouwvoering

Kunststof flexibele schouwvoering voor condenserende ketels

Omdat u een condensatieketel heeft. Een condensatieketel is een verwarmingsketel die de warmte van de rookgassen die vrijkomen bij verbranding, recupereert. Zodoende kan de ketel het afgekoelde water van de centrale verwarming opnieuw verwarmen. Op die manier haalt dit type ketel een bijna 100% rendement.

Werking condensatieketel

Het gas in de ketel wordt verbrand om warmte te produceren. Gedurende deze verbranding komen rookgassen vrij. De warmte van die rookgassen gebruikt de ketel om het water dat van het verwarmingscircuit (radiatoren, vloerverwarming…) terugkomt, voor te verwarmen, via een warmtewisselaar. In dit proces koelen de rookgassen af en wordt de waterdamp in de gassen vloeibaar (condensatie). Dit condenswater wordt afgevoerd naar de riolering.

Systeem

In uw bestaande schoorsteen plaatsen we een speciaal ontwikkeld systeem voor condenserende ketels: een kunststof flexibele schouwvoering, zodat de rookgassen langs de schouw naar buiten gaan. Via dit systeem wordt de zuurstof uit de buitenlucht gehaald, hierdoor is er geen risico op CO-vergiftiging.

Plaatsing

Ook in moeilijk bereikbare schouwen kunnen wij flexibels plaatsen door gebruik te maken van onze eigen hoogwerker(s). Montage geschiedt door een specialistisch team, conform brandveiligheid.

Wij bezichtigen de situatie ter plaatse graag om een kosteloze offerte op maat uit te kunnen brengen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Marco Service - Schouwvoering condenserende ketels
Marco Service - Schouwvoering condenserende ketels
Marco Service - Schouwvoering condenserende ketels
Marco Service - Schouwvoering condenserende ketels