Inox schouwvoering met flexibel

Wanneer kiezen voor inox ?

Is het rookkanaal van uw schoorsteen niet meer in goede staat door ouderdom, vocht of schoorsteenbrand? Trekt uw schoorsteen onvoldoende, is er sprake van rookinfiltratie of condensvorming? Dan is een flexibele inox schouwvoering veelal de juiste keuze voor het plaatsen van een rookkanaal.

Waarom een inox schouwvoering plaatsen?

Doordat inox niet poreus wordt en bestaat uit één geheel, werkt dit trek bevorderend waardoor ook geen problemen meer ontstaan met de rookafvoer. Bovendien vermindert een inoxschouw de kans op schoorsteenbrand aanzienlijk. Roet en teer kunnen door inox niet opgezogen worden en zodoende een onveilige brandbare laag vormen in de loop der tijd. Dit in tegenstelling tot een (poreuze) baksteen. Een bijkomend voordeel is dat een inox gemakkelijker te reinigen is. Let wel; dit dient met speciaal materiaal te gebeuren, geschikt voor een flexibele inox doorvoer.

Types

Inox schouwvoeringen zijn verkrijgbaar in verschillende maten waarbij 125 en 150 mm de meest voorkomende doorsnedes zijn. Een inox schouwvoering is verkrijgbaar als enkelwandige of dubbelwandige uitvoering. Wij gebruiken met het oog op brandveiligheid altijd een dubbelwandige flexibel (zonder meerprijs ten opzichte van een enkelwandig flexibele schouwvoering). Een enkelwandige versie is ruwer aan de binnenzijde en daardoor gevoeliger voor creosoot en roetaanslag. Bovendien is het af te raden een enkelwandige flexibel door het dak te trekken met het oog op brandgevaar en condens ontwikkeling. Een dubbelwandige buis is veiliger, minder gevoelig voor schade en bovendien beter te reinigen. Wij voeren de montage volledig uit in eigen beheer met kwaliteitsmaterialen.

Toepassing

Een inox flexibel is geschikt voor inbouwkachels, voorzetkachels en cv-installaties op gas of stookolie. Een inox flexibel kan niet worden toegepast bij een openhaard.

Montage

Dat de schoorsteen onbereikbaar is, is bijna onmogelijk. Wij werken namelijk met eigen (spin)hoogwerkers. Het plaatsen en monteren van een inox flexibel doen wij met een team van specialisten, volledig conform brandveiligheid.

Voor meer informatie, bel of mail ons. Wij maken graag een afspraak om de situatie ter plekke te beoordelen en u te voorzien van een gratis advies en offerte.

1_Oude situatie; schoorsteenpijp vol roet en teer
1_Oude situatie: afgebroken schoorsteenpijp
1_Schoorsteenpijp werd afgebroken
1_Inox wordt door de schoorsteen getrokken
1_Flexibel getrokken: komt inox buis overheen
1_Scherpe randen worden vd flexibel geknipt
1_Inox doorvoer over flexibel in de kachel
1_Gat in dak passend gemaakt voor de inox buis
1_Dubbelwandige schoorsteenpijp en gat uitmeten
1_Aanpassing gat: inox zo recht mogelijk plaatsen
1_Inox schoorsteen door het dak
1_Dak terug gedicht en buis vastgezet
1_Kraag met loodflap over inox schoorsteen
1_Trekkap gezet: nieuw rookkanaal en schouw klaar
1_Binnen 1 dag een groot verschil!
b_Woning/schoorsteen waar inox flexibel komt
b_Schoorsteen gereedmaken voor flexibel
b_Flexibel wordt door de schouw getrokken
b_Doorvoerbuis rookafvoer
b_Doorvoerbuis wordt netjes weggewerkt
b_Kachelaansluiting gereed
b_klant kan openhaard weer gebruiken