Wat is elektrisch schouwvegen?

Met elektrisch schouwvegen kan u gemakkelijk uw schoorsteen onderhouden. Het zal u helpen om het vuil- en roetafzetting in het rookkanaal te reinigen. Het is belangrijk om uw schoorsteen minimaal 1x per jaar te laten vegen. Als u tijdens de zomer ook gebruik maakt van uw schoorsteen, is het zeker aangeraden om dit minimum 2x per jaar te poetsen. De kachel zal uiteraard ook moeten worden geïnspecteerd op gebreken, dit in belang van u eigen veiligheid.

Het is essentieel dat u dit door een professional laat uitvoeren. Tijdens het reinigen van de schouw komt er roet vrij. Maar een deel van het roet blijft in de schouw hangen. Het kan gebeuren dat de schoorsteen hierdoor niet goed trekt waardoor er onvoldoende rook wordt afgevoerd. Als er te veel roet wordt achtergelaten kan dit zorgen voor ernstige problemen zoals schouwbrand of CO-vergiftiging. Dit systeem heeft een indrukwekkende techniek om verschillende kanalen in uw schoorsteen op een eenvoudige manier te reinigen. Daarnaast gaan we snel, grondig en veilig te werk voor een totaal afgewerkt eindresultaat. Het systeem dat we gebruiken wordt aangedreven door een accuboor die zorgt voor een roterende aandrijving waarbij het roet wordt verwijderd van de kanaalwanden. De borstelzweep wekt op een unieke manier die elke plek en hoek kan bereiken.

Wij garanderen u een krachtige en succesvolle reiniging zonder enig probleem door onze snelle klantenservice. Laat dus uw kachel of schoorsteen door ons reinigen om u te voorzien van een optimale en veilige haard.

Voordelen elektrisch schouwvegen

Bij de volgende punten vindt u de verschillende voordelen terug van het elektrisch schouwvegen:

  • Veiliger en grondiger dan handmatig schoorsteenvegen
  • Minder kans op een schoorsteenbrand • Efficiënter stookproces nadien
  • Positieve gevolgen voor uw energiefactuur (milieuvriendelijk)
  • Door middel van industriële stofafzuiging is het stofvrij
  • Mogelijk om de schoorsteenkap te reinigen
  • Voor elk type kanaal geschikt: rond, vierkant, driehoek, …